Om oss

Svanskogs Riksspelmän spelar konsert
Några ord om föreningen

kulturarv i förvaltning

Folkmusik i Svanskogs grundare är Maria Andersson och Therese Olsson Hugosson. I samband med projektet ”Guldspelmannen från Svanskog” såg de behovet av en tydligare organisering gentemot omvärlden kring det engagemang som finns i den levande traditionen av Svanskogsmusik. Musiken har glatt så många människor både i Svanskog men också i hela Sverige och även utanför rikets gränser under väldigt lång tid.

Syftet med föreningen är att bevara och förvalta den musikskatt som finns i Svanskog och sprida den så att fler kan få ta del av den.

Föreningen grundades 2018 och har sedan dess både givit ut boken med tillhörande CD ”Guldspelmannen från Svanskog”, givit flertalet konserter och nu arrangerar vi Tågtunnel 263.

0
etablerad
0
ungefärligt antal Svanskogslåtar
0
levande riksspelmän
0
procents engagemang

Träffa Några av våra medlemmar

Foto: Anders Falk

Alf Olsson
Riksspelman på fiol med Zornmärket i guld

Riksspelman på fiol sedan 1984. 2009 fick han Zornmärket i guld. Född in den levande traditionen med spelande och trallande föräldrar.

Foto: Mattias Holter

Maria Andersson
Riksspelman på fiol

Riksspelman på fiol sedan 2016. Utbildad vid Musikhögskolan Ingesund. Förvaltar även folkmusikarvet från Jösse härad/Västra Värmland.

Foto: Kultur i Väst

Therese Olsson Hugosson
Riksspelman på klarinett

Första kvinnliga riksspelmannen på klarinett 2017. Utbildad vid Musikhögskolan Ingesund. Spelar även klassisk musik.

riksspelman tomas fredriksson

Foto: Anders Falk

Tomas Fredriksson
Riksspelman på fiol

Riksspelman på fiol sedan 2009. Spelar även dalsländsk folkmusik. Är den yngsta generation i ett långt släktled av spelmän från Svanskog.

Föreningen samarbetar med:

FOLKMUSIK FÖR ALLA